На работа по време на празници

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В "Денят започва" разберете какво е усещането да си на работа, докато другите празнуват в къщи заедно със семействата си. При това, когато работиш в болнично заведение, дежурствата не винаги минават леко. Д-р Мирослав Ненков е работил на различни празнаци, не се оплаква, когато на Коледа или Нова година е в болницата, приема го като част от

професията.

Д-р Мирослав Ненков е анестезиолог с дългогодишна практика. Работи във Военно-медицинска академия. Споделя ни, че и по време на празниците в болницата има работа, но атмосферата е по-различна.

Свикнал е с празничните дежурства и не се оплаква. Споделя, че се дразни на хората, които са решили да си направят преглед за нещо, което не е спешно точно на празника. В практиката му се е случвало да има трансплантация на Нова година.

За себе си д-р Мирослав Ненков казва, че е късметлия. Заради семейството, което има, работата, която обича и колегите, с които са и приятели. Докато е на работа, заедно с другите намират начин и да се посмеят. Но това според него е начинът да се убие стресът в професията. Притежава изключително чувство за хумор. И е забавен и за пациентите си.

Иска повече хора да осъзнаят, че трябва да бъдат внимателни с фойерверките на Нова година. Обръща внимание на родителите, които дават в ръцете на малки деца пиратки, за да ги хвърлят. Това не трябва да се случва, категоричен е д-р Ненков. А и съветва да се купуват тези неща само от оторизирани за продажба места.

2013-та определя като една добра година за себе си, изпълнена с много различни емоции и предизвикателства. Едно от тях е ролята му в служебния кабинет, като зам.-министър на здравеопазването.

Д-р Ненков не обича да се оплаква, харесва това, което прави и ще продължи да го прави. За изминалата година казва, че за самия него е била бурна и интересна, а следващата се надява да бъде по-добра за всички.

Автор: Габриела Гаврилова

Цялото предаване може да видите ТУК.