НИХМ: Дневните температури се понижават през следващата седмица

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Европейският континент е в спокойна метеорологична обстановка. Започва преходът от лятото към есента и понижаване на температурите. Циклон ще продължи да определя по-хладното и напомнящо за есен време в нашата страна, предупреди тя. Температурите в утринните часове ще са ниски, а дневните ще достигат до 25-30 градуса. Като резултат от действието на циклона, още в неделя в Североизточна България се очаква нахлуване на

по-студен въздух. В началото на следващата седмица вече ни очаква хладно време с превалявания, а дневните температури в източните райони на страната и в планинските области на Западна България няма да надхвърлят 23-28 градуса, добави синоптичката.

Анастасия Стойчева коментира и случващото се в НИХМ, където се отстраняването на директора на института, всички ръководители на звена подадоха оставки.

Работим без директор. Никога не съм мислила, че ще стигнем до положение, в което хидро-метеорологичната дейност ще бъде застрашена. Системата ни продължава да работи на автопилот, но това не бива да се случва, заяви тя.

Какво още каза Анастасия Стойчева вижте във видеото.