Политическият пейзаж през погледа на Вежди Рашидов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Показни ли са акциите срещу крупни бизнесмени у нас през последните дни? Според Рашидов тези акции "едва ли са показни", но със сигурност са късни. Той харесва, че това се случва, защото означавало, че се създава най-после "някакъв ред и правила в държавата".

Вежди Рашидов - председател на парламентарната комисия по култура и медии:
"... Всичко останало, което всеки божи ден виждаме - хаосът, безхаберието, безпардонността, пътищата, лошото каране, арогантното поведение по пътищата, убийствата, които хората смятат, че са безнаказани - всичко това трябва да се преустанови и държавата ни да стане една спретната, реално демократична държава, защото демокрацията е низ от закони - закони обаче, които защитават интересите на обществото и на хората..."

Рашидов смята, че медиите бълват всеки ден негативи върху обществото, няма нищо градивно. А в парламента нямало реална опозиция, тя нямала платформа, а това "да плюеш непрекъснато и да викаш "дайте оставка" не било политика. По отношение на нещастния случай на пътя край Своге, депутатът подчерта, че всички са съпричастни на болката на близките на загиналите. За децата с увреждания Рашидов е на мнение, че проблемите им трябва да се решат с "по-генерален план" и призова:

"Дайте да се обединим, бе хора!"

Целия разговор вижте във видеото.