Нина Димитрова за новия живот на "Ревизор" по Гогол

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"РевизорЪт" тръгва отново. Следва повторна ревизия, но на друго място, научаваме от Нина Димитрова. Новият му "офис" е в Сити Марк Арт Център. А дните, в които можем да видим постановката, са 17 и 19 март от 19.30 часа.

Постановката не е само нейно дело, а на още 12 млади актьори, двама сценографи и на всички, които милеят той да продължи да живее, подчерта Димитрова. В обществото ни трябва да се направи нещо, за да промени живота ни.

"Това, което трябва със сигурност да се направи, е което казва Гогол преди 200 години, валидно и днес - да се направи ревизия, всеки да направи ревизия на собствения си духовен град. ако тези хора, които са овластени и са отговорни за съдбата на една страна, направят собствената си духовна ревизия, на собствения си духовен град и се погледнат в това огледала - и в този момент аз ги каня да се видят - както и ние да се погледнем, всеки един от нас, никой от нас не прави изключение... Но едни хора са поели отговорност за голяма група от хора - те се наричат политици... и в този смисъл тяхното оглеждане в огледалото, наречено "ревизор", както Гогол сам определя пиесата си, трябва да бъдат много по-внимателни. Както той, този руски гений, твърди: "Ако видиш в огледалото свинска мутра, не се сърди на огледалото".


Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад