Гешев:Във връзка с измамите в НОИ-Силистра е нужен анализ на множество документи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Във връзка с усилените арести напоследък Иван Гешев заяви, че Специализираната прокуратура има най-големият брой задържани лица. Мярката задържане под стража не е наказание, както я възприемат повечето хора, а индиция, преценена от съда, че доказателствата са достатъчни, макар и в един първоначален момент на разследването.

"В някакъв степен е добра атестация за работа. това не означава, че ако някой не бъде задържан под стража, ще бъде оправдан задължително и обратно."

Заместник- главният прокурор обясни, че Ветко и Маринела Арабаджиеви са задържани край Барселона след като българските специални служби и прокуратурата са установили къде се намират. В началото на януари нашата страна е поискали от компетентните испански власти да извършат определени действия по разследването - да установят къде се намира имотът на Георги Семерджиев /известен като Жоро Шопа/, да извършат претърсване или изземване, в случай, че там са издирваните, -да извършат същите действия по отношения на тях. Има две хипотези за връщане на Арабаджиеви в България: ако испанските власти дадат съгласието си, до 15-20 дни, за да продължи наказателното производство у нас, или в противен случай - съдебната процедура на испанския съд на две инстанции би трябвало да премине в рамките на няколко месеца. Този съд ще прецени дали Арабаджиеви да бъдат върнати в България.

По отношение на акцията в НОИ - Силистра Гешев обясни, че днес за измамите там ще бъдат привлечени под отговорност 6 лица. Разследването изисквало, по думите му, анализ на голямо количество документи.Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад