„Сляпата Вайша“ на Теодор Ушев не успя да спечели „Оскар“

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Безспорно новината от тази нощ са „Оскарите“. Церемонията тече и в момента, а първите новини и най-вече това, което вълнува нас, българите, дали Теодор Ушев, успя да грабне приза, научихме от репортера на БНТ Айше Сали.

За съжаление Теодор Ушев и неговият филм „Сляпата Вайша“ не успяха да грабнат наградата „Оскар“ в категорията за късометражен филм. Очаквано той отиде при филма на Pixar „Пайпър“.

Първоначално статуетката беше връчена на "Ла ла ленд", но впоследствие стана ясно, че наградата е за "Лунна светлина". Въпреки това, мюзикълът "Ла ла ленд" спечели 6 награди, а беше номиниран в общо 14 категории.

Режисьорът на "Ла ла ленд" Деймиън Шазел, kойто е на 32 години, стана най-младият режисьор печелил престижната статуетка. Мюзикълът "Ла ла ленд" спечели и наградите за кинематография и оригинален саундтрак. Кейси Афлек спечели приза за най-добър актьор за ролята си в "Манчестър до морето". Статуетката за най-добра женска роля спечели Ема Стоун за ролята си в "Ла ла ленд", а приза за най-добър филм взе "Лунна светлина". При връчването му стана голямо недоразумение, тъй като първоначално статуетката беше дадена на "Ла ла ленд".