Първа страница: Диляна Ценова

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Трябва да свикнем с мисълта, че живеем в епоха на тероризъм, отчитайки и факта, че той стигна до България, коментира за рубриката "Първа страница" на "Още от деня" журналистът Диляна Ценова от "24 часа".

Всички хора, които са били в големи столици, особено по празници, приемат нормално засилената охрана в търговските центрове и обществените заведения, предупрежденията от медиите, виждат каква дисциплина имат хората там, колко внимават, когато се придвижват, най-вече на места, където е възможно да бъдат оставени предмети без надзор. Трябва да се научим да сме отговорни и така да възпитаваме и децата си.

Диляна Ценова коментира и темата с бежанците. Тя цитира изследвания, според които нацията е раздвоена - половината от хората нямат нищо против да живеят с бежанците, другата половина обаче намира потенциална опасност в такова съжителство. По думите й "нашата в момента боледуваща страна е толкова вгледана във вътрешнополитическите си проблеми, че не може да се отнесе по човешки и хуманен начин с бежанците, които бягат от войната".

Цялото предаване можете да видите ТУК.

Акценти