Проблемното политическо единство вдясно

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ще се разрешат ли проблемите в Реформаторския блок?  Трима районни председатели са напуснали "България на гражданите", заедно с тях и няколко души, а не 9 структури, както бе съобщено, опроверга информацията в "Още от деня" Даниел Вълчев, член на Националния съвет на движението. Нормално е в една демократична организация да има хора с различно мнение. Мнозина от тях смятаха, че Реформаторският блок няма да се състои. Утре "България на гражданите" ще подпише заедно с партньорите си споразумение за официалното учредяване на този траен политически съюз - Реформаторски блок, съобщи Даниел Вълчев.

vlcsnap-2013-12-19-18h08m04s113Красимир Манов, бивш председател на районната организация на "България на гражданите" в столичния квартал "Надежда", посочи за "Още от деня" разминавания в очакванията за партията в това, което е било представено в началото и това, което се случи, като причина за напускане на движението.  Той посочи Даниел Вълчев като един от основните виновници някои хора да си тръгнат от организацията. Според Манов хора от Министерство на образованието и на евроинтеграцията от времето, когато Вълчев и Меглена Кунева бяха министри, контролират партията в момента.  Според него са извършени манипулации на конгреса на движението на 21 септември, което е преляло чашата на търпение и някои хора са напуснали.

Политиката превърнахме в някакви временни съмнителни елити и основната част от гражданите. И vlcsnap-2013-12-19-17h50m58s70гражданите казват "всички са маскари", а другите казват - "такъв ни е материала". Такова взаимно недоверие не бива повече да продължава. И Реформаторският блок си е поставил като една от най-важните цели да смекчи това недоверие между гражданите и хората, които осъществяват публична дейност, подчерта Даниел Вълчев, заместник-председател на Движение "България на гражданите". Реформаторският блок е замислен като траен политически съюз, категоричен бе той.

Цялото предаване можете да видите ТУК.

Акценти