Ангел Джамбазки: Коалиция ГЕРБ - Обединени патриоти е възможна при единна програма за управление

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Патриотите - кандидати за властта. В студиото е заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

Към Джамбазки отправяме въпросите: След петъчната среща между патриотите и ГЕРБ стана ли ясно дали ще има коалиция? Какви условия трябва да се изпълнят, за да има правителствена коалиция от 122 депутати?

"Предстоят още разговори. Предстои да бъдат уточнени програмите. Условието е едно, единствено - да бъдат намерени съвпадения в програмите. Нещата, от които и ПП ГЕРБ, и ние няма как да направим крачка назад, е да бъде направена една програма за управление. Когато това нещо се случи и ако това нещо се случи, разбира се, ще има управление." Що се отнася до разговори за министерства и постове, такива не са водени, добави Ангел Джамбазки. Сега според него, най-важното е "да бъдат разписани нещата, които няма как да не бъдат направени в първите дни - редица промени в редица закони, редица други важни неща - разговори за бюджета, за повишаването на доходите и т.н".

Джамбазки очерта основните задачи на патриотите - да се повишат доходите е на хората, да бъде "счупен гръбнакът на битовата етническа, циганска престъпност", да бъде отблъсната "турската инвазия" и да се подготви бъдещото председателство на България на Европейския съюз.

Целия разговор можете да проследите във видеооткъса.