Посветиха изложба на Уди Алън

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Докато Уди Алън се опитва да се справи с обвиненията в сексуален тормоз в Ню Йорк, негови фенове му посветиха изложба. Експозиция в Буенос Айрес показва интересни моменти от дългогодишната кариера на прочутия режисьор.

Под мотото "Ние обичаме Уди" в Буенос Айрес подредиха картини, снимки и видеа, отразяващи работата на американския режисьор през годините. Експозицията е разположена в културния център Борхес в сърцето на столицата на Аржентина. Обиколката из живота на Уди Алън започва с прожекция на откъси от негови филми на пода на галерията. Хартиена завеса с лика на режисьора в черно и бяло контрастира на искрящи цветни портрети.

Посетителите могат да разгледат и интересни картини, посветени на класическите филми "Ани Хол" и "Радио дни". Изложбата е създадена от художника Уго Ечарни и беше подредена само седмица, след като доведената дъщеря на Уди Алън го обвини в сексуално посегателство.

"Изложбата е за твореца, за режисьора Уди Алън. Няма нищо общо с другите провокации, които въобще не са доказани. Нашата изложба представя възхищението на един художник към друг артист, всичко е свързано само и единствено с изкуството. Никога не съм срещал Уди Алън на живо, но като много други аз обожавам филмите му", сподели Уго Ечари.

Междувременно 78-годишният Уди Алън отхвърли обвиненията в сексуално посегателство на доведената си дъщеря Дилън Фароу. Режисьорът твърди, че те са измислени от нейната майка, актрисата Миа Фароу.

Автор: Савина Герджикова