Улица "Княжевска" - непроходима дори и след ремонт

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

През октомври миналата година ви показахме в какво състояние е част от улица Княжевска, която е прекият път за връзка между кварталите Княжево и Горна баня. За огромните дупки, пълни с вода, които чупят автомобилите, ни сигнализираха жители на двата квартала. След нашия репортаж дупките бяха запълнени с инертен материал - едно временно решение на проблема, тъй като много скоро след това отново са се образували кратери.

Репортерът на "Денят започва" Габриела Гаврилова провери какво е състоянието на улицата и вярват ли хората на поредното обещание на район Витоша и Столична община, че пътят ще бъде цялостно ремонтиран.

От години жителите на двата квартала - Княжево и Горна баня изпращат писма до районната администрация и Столична община проблемният участък да бъде ремонтиран. До този момент без резултат, слушат обещания, но виждат само частично решение за улицата - езеро, както я наричат.

"След първия репортаж, който направихме октомври месец, дойдоха в рамките на седмица, изравниха терена, горе-долу заприлича на нормален път, временна настилка. При първия дъжд локвите се появиха отново и с времето започнаха да се влошават, влошават. Странното е, че тука има река и като временно решение спокойно може да се направи някакво временно отводняване", коментира Иво Мирчев - жител на кв. Горна Баня.

"Наистина проблемът тук е от доста години. Преди Нова година два пъти сме насипвали пътя и сме оправяли временно проходимостта", обясни заместник-кметът на район "Витоша" Теодор Петков.

Очевидно без резултат. Защото всяка година става по-лошо, оплакват се хората. Докато снимаме в капана на огромните дупки попада и този камион. Случаи, които са всекидневие, разказват местните хора.

"Лятото като има дъжд някои от колите се "давят", направо им изгасват колите в локвата", свидетелстват местните.

Отговорът, който получихме от Столична община е, че в момента тече процедура за изработване на проект за цялостно решение на участъка. Той включва отводняване на участъка, повдигане на нивото и тротоар. Докато това стане факт, дупките се запълват временно с инертни материали.

Хората смятат, че дори да има проект може да се окаже след това, че няма достатъчно средства за изпълнението му.