Поуките за нас

Предаване: Панорама, 25.03.2016

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Европа трябва да се централизира или да се разпада“, каза в студиото на „Панорама“ каза социологът Андрей Райчев.

„Тези хора, които управляват в момента Европа не могат да доведат до никакъв изход и ще бъдат заметени от историята. Европейците трябва да променят няколко неща, но тези неща не изглеждат възможни да бъдат променени без криза“, продължи той.

„Европа има много ясен очевиден дефицит от три неща – обща армия, общо ФБР и обща гранична полиция. Да допуснем, че обща армия е невъзможна в Европа заради Америка. Но обща полиция и обща граница трябва да има“, категоричен е Райчев.

Според него те липсват, защото „създаването на общо ФБР е взимането на властта от Германия и Франция“ и трябва да има Европа, която не се управлява от тези две страни.

Райчев каза, че няма заплаха в България. „Тук към чужденците няма отношение като към бивши роби, които пак трябва да ги наработят. Тук има една неприятна, но естествена ксенофобия, ксенофобия на един стар народ, който горе долу знае как с исляма да съжителства. Такива заплахи няма, за България заплахите са други, за нея заплахата е разпадането на Европа“, каза Райчев.

Вижте целия разговор с Андрей Райчев във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад