Преди балотажа - коментар на Желю Бойчев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Два дни преди балотажа двамата кандидати за петия български президент търсят подкрепа и се опитват да убедят все повече и повече хора да дадат гласа си за тях. БСП и кандидатпрезидентската двойка ген. Румен Радев и Илияна Йотова решиха да не се срещат с други партии и да не търсят подкрепа от другите кандидати. В нощта на изборите ДПС намекнаха, че за тях по-приемлива е двойката Радев-Йотова. Георги Първанов заяви, че не може да пусне бюлетина за десен кандидат, а АБВ ще прави допитване до структурите си кого да подкрепи. Очаква се резултатът да стане ясен днес. С Желю Бойчев, говорител на "БСП лява България", разговаряхме за предстоящия балотаж в "Денят започва".

Той заяви, че в момента се води много мръсна кампания срещу ген. Радев, като по думите му определени хора имат задачата да осигурят именно такава кампания. Ген. Радев обаче е харесван и това се потвърждава от факта, че почти 1 млн. български граждани гласуваха за него и го направиха с ясното съзнание, че по този начин дават знак за промяна, посочи Бойчев.

Желю Бойчев каза, че не иска да пада на нивото на кампанията, която се води срещу ген. Радев, но в интерес на истината трябва да припомни някои обстоятелства, които не са за пренебрегване, като подчерта, че ще говори само с факти: "Тъй като има спекулации за това кой стои зад ген. Радев - аз си нося табличката с резултатите от чужбина, а те са много ясни - в Турция г-жа Цецка Цачева има над 12 000 гласа. Г-н Радев има 373 гласа. И тук много ясно трябва да се каже, че това е връзката между Ердоган, Местан и г-жа Цачева. И тук аз мога да припомня, че съм говорил много - и за тези турски ваксини, и по същество това, което продължава да тече като разследване - контрабанда на лекарствени продукти към Република Турция. Излязоха данни за контрабанда на български цигари в Република Турция. Тук мога да кажа и за всички тези турски граждани, които бяха екстрадирани в нарушение на всички международни харти и споразумения, които нашата страна е подписала и в нарушение на българските закони. Всичкото това показва една много тежка зависимост", обобщи Желю Бойчев.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад