Продажбата на ЧЕЗ - коментар на Антоанета Христова и Валерия Велева

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Такова тежко обвинение, че някой иска да свали правителството е много сериозно, изказано от министър-председателя заслужава изключително внимание. Какво правят българските служби, ако има такъв сценарий, отвънка? Как реагират? по тези въпроси ние трябва да бъдем информирани, а от снощи нямаме отговори на тези въпроси освен един изключително загрижен, гневен премиер, който се оказа, че дори на него му липсва информация, каквато липсвя в обществото и той не може да даде отговори на много от въпросите, които ние си задаваме. Това е тревожното", каза Валерия Велева.

Единственият факт, който се забелязва, като че ли много ясно и отчетливо, това е, че подаде оставка министър, който беше един от експертите и доста одобряваните министри на правителството. От тук нататък се започва с по-невидимите и повечето въпроси, на които все още нямаме отговори, каза проф. Антоанета Христова.

Държавата се оказва с вързани ръце. При това тя реагира постфактум. премиерът преди два дни поръча на всички служби да правят проверки на тази фирма, на сделката, нещо, което е трябвало да бъде направено преди една година, когато изобщо се говореше и тръгна приказката, че ще се продава ЧЕЗ, тогава, когато за първи път се появи името на тази фирма и на тази госпожа, всички институции е трябвало да бъдат сезирани и днес, когато излиза този проблем, техните доклади трябва да са на бюрото на президента и премиера, каза Велева.

Вижте целия разговор във видеото.