Проф. Валери Стефанов: Спешните мерки в областта на българското образование са повече от наложителни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Българското образование е в криза. Тази криза става все по-видима. Спешните мерки в областта на българското образование са повече от наложителни. Това каза в предаването "Денят започва с Георги Любенов" проф. Валери Стефанов от Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Провалът на българското образование не е политически, той е обществен. Той е провал на цялото ни общество, на ценностната му система, на хората, които се занимават с него и го управляват, подчерта той.

Студентът е съвсем друг герой на обучението от ученика. Студентът е човек, който трябва да започне да си задава въпроси, докато ученикът трябва да се научава да дава отговори, обясни проф. Стефанов.

Валери Стефанов представи новата си книга „Любовни истории от Вавилонската библиотека“, или шест вариации на библейския разказ за цар Давид и Вирсавия.

„Любовни истории от Вавилонската библиотека“ извежда прочутата библейска любовна драма през специфичните художествени светове на шестима велики писатели на двайсети век – Ярослав Хашек, Франц Кафка, Андрей Платонов, Хорхе Луис Борхес, Джеръм Д. Селинджър и Робърт М. Пърсиг.

Премиерата на „Любовни истории от Вавилонската библиотека“ ще се състои на 15 юни от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”.