Разговор за политиците в социалните мрежи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В "Денят започва" си говорихме за присъствието на политиците в социалните мрежи. Няма официален старт на предизборната кампания в интернет, но присъствието им се забелязва. На гости в студиото беше Деси Бушнакова, а във включване по Skype в дискусията се включи и Пламен Русев.

Според Бушнакова хората усещат кога политиците участват в социалните мрежи и кога присъствието им там се поддържа от някой друг. Когато пъддържаш страницата на един човек и не говориш от свое име човек говори по-внимателно и не реагира естествено. Тя обясни, че има политици, които от доста дълго време са в това пространство и имат мрежа от контакти. Бушнакова смята, че печелившата формула е да няма кампания.

Русев се съгласи с мнението на Бушнакова. И според него в социалните мрежи не можеш да прехвърлиш отговорността някой да говори от твое име. Един политик може да стане много по-симпатичен ако има профил в социалните мрежи, каза Русев. Тогава той получава правото да бъде себе си. Когато социалните мрежи ти дадат възможнаст да покажеш кой всъщност си ти, това може да те направи по-симпатичен.