Румен Христов - пътят пред СДС

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Рожденият ден на СДС е бил отбелязан снощи по традиция в "Синият лъв" с песни от миналото, но и с разговори за бъдещето, научаваме от Румен Христов.

"Ние сме една системна партия, доказала през годините, че може да бъде полезна за държавата и за гражданите. Не сме краткосрочен проект. Ние сме партия, догодина ставаме на 30 години. Както се казва, пораснахме, помъдряхме, поумняхме. Аз смятам, че няма представители в парламента и това липсва. Обикновено десницата, старата десница е тази, която придвижва реформите, която тика реформите в страната напред. Те не са популярни, но виждате какво става в този парламент без наличието на автентична десница. Забравихме за реформите. Говорим за стабилност, стабилност на застоя, обаче."

Христов е убеден, че политическите проекти за нови формации нямат бъдеще.

"Краткосрочните проекти не дадоха кой знае какъв просперитет на България. Истината е, че системните партии са тези, които носят отговорността и които трябва да поемат на плещите си реформите..."

Що се отнася до подготовката за предстоящите евроизбори СДС се готви да се яви със ДСБ и Да, България /т.е. с коалицията Демократична България/.

Още за отговорността на десницата и нейните бъдещи планове научаваме от видеозаписа на разговора.