С лични средства младежи закупиха храна за нуждаещи се

В предаването ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Всичко започнало преди пет години, когато група приятели от Кюстендил решили да се самоорганизират и да съберат пари от собствения си джоб, за да купят храна за бедните, разказват младежите. Впоследствие потърсили съмишленици в социалната мрежа Фейсбук, а оттам много хора откликнали на идеята им, наречена „Бъди човек! Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда".

А хора с добри сърца има. В благородната кауза се включват над 40 младежи, повечето от тях студенти. Скромни са и не искат да се афишират. Разказват, че искат само да помогнат на нуждаещите се.

Със събраните над 2000 лв. младежите приготвят пакети, в които има брашно, олио, ориз, месо, леща, макарони, сладкиши и плодове. С помощта на роднини, близки и приятели изготвят списък с хора, изпаднали в тежко социално положение. Пакетите с храна възрастните хора приеха много емоционално, с изненада, сълзи и думи на благодарност.

Благородният жест внесе светлина и коледно настроение в домовете на възрастните хора, накара ги да се почувстват специални. А младежите обещаха, че скоро отново ще се върнат при тях, защото са убедени, че добро не се прави само по Коледа.