САЩ, Великобритания и Франция нанесоха въздушни удари по Сирия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Операцията е приключила, но става дума за един много кратък удар и за едно много силно послание. Президентът Тръмп обяви началото на атаката. Според Тереза Мей няма друга алтернатива освен да се използва сила, но тя дебело подчерта - не става дума за промяна на режима, става въпрос само за конкретни цели, които са свързани с химическото оръжие. Има данни за жертви, но те са на Сирийската национална телевизия. Няма данни и поражения в самата столица да има нещо. Поразени са три цели - една край Дамаск и две край Хомс. Френският президент Еманюел Макрон се присъедини към тази операция само с писмено становище без да посочва подробности.

Последва реакция на Москва - тя заяви, че няма да остави безнаказано това нещо и последствия ще има. В писмено изявление руският посланик във Вашингтон Анатоли Антонов посочва, че военните удари на Запада срещу Сирия са обида към руския президент. Изпълнява се предварително разработен сценарии, посочва той. Антонов предупреждава, че този акт ще има последствия. Засега няма официално съобщение от страна на руския президент Владимир Путин.

Има информация и на американски и руски медии, че всички бази, които в момента са били поразени тази нощ, предварително са били евакуирани и така са подбрани целите, спрямо данни на Пентагона, че да има най-малка вероятност Русия да бъде въвлечена.

Вижте повече във видеото.