СЕМ за предизборната кампания и изборния ден

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днешният ден е изключителен за нас, какъвто е за цялото ни общество, на което сме на разположение със своята експертиза. Нашите експерти следят по няколко медии наведнъж, каза в ефира на "Още от деня" председателят на СЕМ Мария Стоянова. Това, което ни прави впечатление е, че в тази предизборна кампания диспутите, отличителен белег за американската избирателна система, намират широко разпространение и у нас. Това ние го отчитаме като положителен факт заедно с използването на различни иновативни форма - например, холограмите, обясни още Стоянова. Тя добави, че няма установени сериозни отклонения и в радио ефир.

Кулминацията на деня е краят - 20:00 часа, и за нас е изключително важно някои от медиите да не се изкушат и да обявят резултати от социологически проучвания преди този час, защото това е изискването на Изборния кодекс, обясни Юлия Кецкарова, старши инспектор "Мониторинг" в медийния регулатор.

Според ръководителя на специализирания екип Виржиния Савова предизборната кампания е "сравнително коректна от страна на участниците, отразена в електронните медии". Липсва черен PR, а и в самия изборен ден липсват нарушения, съобщи експертът.

Още за изборите вижте ТУК.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад