ЦИК: Не са постъпвали сигнали за контролиран вот и купуване на гласове

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В Кърджали по лични причини над 500 членове на Секционни избирателни комисии (СИК) се отказват от участие. ЦИК реши проблема още сутринта, съобщи Марина Матева, всички комисии са окомплектовани и работят нормално.

Александър Андреев, говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), съобщи, че във всички избирателни райони на страната изборният ден е започнал нормално и навреме, всички комисии са били в необходимия състав.

В ЦИК към момента не са постъпвали сигнали за контролиран вот и купуване на гласове, до 17 часа са записани около 165 сигнала и жалби, но в тях не се сочат данни за купуване на вот или контролиран такъв. "Ако има евентуално такива сигнали, те би следвало да бъдат подадени и към компетентните органи", заяви Андреев.

Говорителят на ЦИК посочи, че основните нарушения са в рамките на процеса на ггласуване, има много избиратели, на които им е предоставена първо едната бюлетина, след което другата, т.е. не едновременно при гласуването, за кабините, че са разделени - от този вид са сигналите.

Има запитвания от граждани за гласуване не по постоянен, а по настоящ адрес, ако не са подали заявление, Александър Андреев поясни, че според Изборния кодекс без заявление няма как да бъдат вписани.

Още от изборите.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад