"Шоколадова" подготовка за Свети Валентин в Австралия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Усилен труд кипи в тази занаятчийска шоколадова фабрика в Южна Австралия. Поточните линии работят на пълен капацитет, за да успеят с всички поръчки за Свети Валентин. Все повече австралийци предпочитат да покажат любовта си чрез шоколад.

Силвана Агостино, производител на шоколад: "Всичките ни шоколадови трюфели са ръчно изработени. Има толкова малки детайли, като декорацията, шоколадовата обвивка с тъмен или млечен шоколад."

Цялото това разкрасяване обаче придава чар на продуктите.

Производството на шоколадови изделия в Аделаида започва през 1915 г., но философията на компанията не се е променила и до днес. Всичко се прави с грижа и внимание - от изпичането на какаовите зърна до последните щрихи към всеки един шоколад.

Пазарът на шоколад в Австралия се очаква да достигне повече от 4,3 млрд. австралийски долара до 2023 г. заради все по-големия интерес към нишови продукти.

А ето колко пари се заделят на самия Ден на влюбените.

Найджъл Макбрайт, търговец: "На този ден австралийците харчат около 14 милиона долара за храна и вечеря и около 7 милиона за алкохол. Те изличат и купуват шоколад - несъмнено с тонове."

За търговците това е наистина много добър ден. Шоколадите винаги са подходящ подарък, защото се харесват и от жените, и от мъжете. Но внимание - шоколадът не бива да се слага в хладилник, защото се развалят неговите качества, казват специалистите. Този съвет е особено актуален в Австралия, която наскоро преживя рекордни горещини.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад