Вл. Каролев за венецуелската схема: Това се е случило не само в български банки

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Още не е ясно за каква схема става дума, макар за това венецуелски депутат да заговори в социалните мрежи преди седмица, подчерта икономистът.

"Всеки българин, ако даде специално пълномощно на адвоката си, адвокатът може да открие сметка, която има право само да управлява и не може да я ползва парите в сметката за лични цели, а единствено за целите, описани в пълномощното", обясни Каролев какво представлява доверителната адвокатска сметка, в каквато са постъпвали средствата от Венецуела.

Според него американските банки доминират световната финансова система и "неслучайно най-големият страх е да излезе Министерство на финансите на САЩ и да сложи т. нар. "черен лист" на някого - било физическо лице или, както е в случая, държавната венецуелска петролна компания".

"Това се е случило не само в български банки. Аз съм убеден, че Мадуро се опитва да изнесе колкото се може повече пари", предположи експертът.

По думите му "у нас има доста силен контрол, ако някой иска да си върши работата".

"За всичко над 10 000 сте длъжни да пишете декларация откъде е произходът на парите и едно от копията на тази декларация отива в ДАНС, където трябва да има служители, които да следят", подчерта Каролев.

Какво още коментира по темата Владимир Каролев вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад