Щангисти на прицел - спекулации и истини

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След поредния скандал в българските щанги - за допинг в националния ни отбор, за спекулациите и истините в студиото на "Още от деня" говори спортният журналист от БНР Теодор Черешев.

Не може екипът да бъде подведен, защото това са опитни хора, които работят заедно вече четири години - треньорът Иван Иванов и лекарят на националния отбор Иван Иванов, убедено заяви той. На среща с президента на Международната федерация по вдигане на тежести Тамаш Аян Неделчо Колев - президент на нашата федерация, увери, че повече допинг в българските щанги няма да има, припомни журналистът и добави, че през последните години е имало само "епизодични случаи на самодейност на разни самозвани треньори по клубовете,... съвсем изолирано от националния ни отбор". Работело се е абсолютно на чисто, защото ако нашите щангисти бяха стимулирани, резултатите им щяха да бъдат много по-високи, подчерта Черешев.

Абсолютно е невъзможно треньорът и лекарят да дадат "Станозолол", защото след две-три седмици има европейско първенство, а този препарат се открива в кръвта 6 месеца след неговото приемане, уточни той. Според него обяснението за случилото се е, че забраненият препарат е бил включен в състава на друг, напълно безобиден, и това не е било известно. Най-вероятно приетият препарат е бил замърсен със "Станозолол" по време на производството, добави Теодор Черешев.

Акценти