Сидеров: Среща на ЕС с Путин на наша земя е логична нова дипломатическа стъпка

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

България няма да гони руски дипломатически представители. Макар че страната ни е солидарна с Великобритания, правителството ни смята, че трябват още доказателства за евентуална руска намеса при случая "Скрипал".

Според Сидеров евентуалното усложняване на отношенията ни с Русия биха ни се отразили много по-тежко, отколкото на страни като Великобритания, Франция и Германия, например. Той вижда "златен" шанс за премиера да направи нов мост, както този с Ердоган и Брюксел - между Москва и Брюксел. Депутатът изрази увереност, че въпреки напрежението между ЕС и Русия, там има и желание за нормализация на отношенията.

"България и то в лицето на премиера Борисов, подчертавам го, защото той наистина води една балансирана политика, има този шанс - докато сме председатели на Европа, да направим това домакинство - аз го виждам като домакинство - при което президентът Путин и Жан Клод Юнкер, Туск, Таяни да се срещнат на българска територия. Това е възможно и, пак ще кажа, числя, че е очаквано от европейските лидери."

Сидеров смята, че Борисов може да го направи, защото той вече е натрупал опит в тази насока и е показал умение в тази дипломация и това е логична стъпка от страна на българското правителство.

Депутатът подчерта, че решението на българското правителство по случая "Скрипал" безспорно е добро за българския интерес.

Целия разговор с Волен Сидеров вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад