Скандалите през изминалата седмица - Тома Биков от ГЕРБ и Пенчо Милков от БСП

Предаване: Панорама, 01.02.2019

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пенчо Милков коментира, че българските граждани живеят в отвратителна реалност, а левицата е направила опит да повдигне завесата. Милков каза, че в партията пристигат по 5 сигнала на ден. Записът на Боил Банов, който беше разпространен от Елена Йончева е дълъг 17 минути, на три пъти се споменават едни и същи неща в различни разговори, каза Милков и коментира, че не става дума за монтаж.

Тома Биков каза, че са извадени минути от 2 години работа, които блокират работния процес. Във всеки един момент всеки човек може да бъде "наклепан", кой би приел да бъде министър при такива условия, попита Биков и обвини опозицията, че издава присъди по телевизията.

Тома Биков: Ама този човек, който е бил без изход, е отишъл в министерството на образованието и науката, аз не знам каква е тази безизходица, в която те молят да напуснеш Министерството на културата, защото те знае цялото министерство, че ходиш и им записваш разговорите. Защото с това е бил известен този човек. Той отива в МОН, където вече преди 2-3 месеца е подаден сигнал, не сега.
Пенчо Милков: Този човек по времето на Орешарски е освободен от Министерството на културата. Той е назначен при първото правителството на Борисов. При Орешарски е освободен, след това си идват пак с него. Понеже при тях за такива неща хората ги награждават с повишение, единият от заместник-министър става министър, другия го пращат в министерство, където еврофондовете са много повече.

Вижте целия разговор във видеото.