Трайчо Трайков: В работата на държавния глава водещ трябва да бъде националният интерес

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не съм правил опити да убеждавам СДС да ме подкрепи. Аз съм кандидатура, която не е партийна. От Гражданския съвет. Винаги съм се възприемал като част от гражданското общество. Това каза в сутрешния блок на БНТ кандидатът за президент на Реформаторския блок и бивш министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

Попитан кое е най-доброто решение по казуса АЕЦ "Белене", Трайков заяви, че му е трудно да си представи, че се прави нещо искрено по въпроса. Иначе най-доброто решение е да се вземат възможно най-много пари от активите, които притежаваме по проекта, посочи той.

Трайков подчерта, че от решението на арбитражния съд 15 млн. евро са натрупани от лихви. „Все още никой от НЕК и от министерството не е отишъл в Русия да види дали те са произвели това, което пред арбитража твърдят, че са и за което ни искат пари. Ако не са го произвели, не им дължим тези пари“, заяви Трайков.

По думите му си заслужава да се работи в посока на изграждането на газовия хъб "Балкан". „България може да материализира в положителен смисъл географското си положение, вече създадената си инфраструктура, експертизата ни в областта на газа. Това ще доведе до по-голяма междусистемна свързаност. Каквото и да излезе в тази посока, ще е добре, стига парите да не вървят пред мисленето“, каза бившият енергиен министър.

Колкото и да се говори друго, силата на България в момента идва от това, че сме членове на най-мощния военен съюз в света и на най-мощния икономически блок, заяви кандидат-президентът на Реформаторския блок.

Държавният глава трябва да бъде балансьор, но не задкулисен кукловод. В работата му водещ трябва да бъде националният интерес, поясни още той. По отношение на прокуратурата Трайков обяви, че тя мълчи по твърде много въпроси, а основен акцент в работата му ще е да се състои реално съдебната реформа.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад