Цецка Цачева: Амбицията ми е да получа подкрепа и извън моята партия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Амбицията ми е да получа подкрепа и извън моята партия, дори на хора, които са гласували против ГЕРБ. Това заяви кандидат-президентът на ГЕРБ - Цецка Цачева в предаването "Денят започва".

"Номинирана съм не за военни маневри, много по-важни са фигурите от висш пилотаж в диалога с гражданите. Българските граждани са тези, които със своя вот ще посочат "кой къде се е приземил", посочи Цачева.

tsetska"Управлява се за единството, за стабилността, сигурността на България, както и за повишаването на нейната роля като фактор на стабилност в региона. Живеем в сложни времена - бежанска вълна, заплахи от тероризъм, Брекзит, тежки кризи в региона. Всичко това е необходимо да сме единни, да намерим онова, което е в интерес на българските граждани", коментира Цачева.

Тя изрази надежда, че предизборната кампания ще е състезание на идеи. "Дали ще се превърне в битка, няма аз да провокирам подобно явление. Ако срещу нас се сипят хули, клевети и лъжи, няма само да се усмихвам", каза още кандидатът на ГЕРБ.

"Бих се притеснявала, ако нямаше коментари по мой адрес, не се срамувам от нищо в моята биография. Родителите ми са били безпартийни, не съм била висш номенклатурен кадър. Като председател на Народното събрание съм давала обяснения и преди. По повод клипа, в който пея - няма от какво да се срамувам, всеки обича да се весели", каза Цачева.

"ГЕРБ обсъждаше имената на 8-10 кандидатури, подхождаме отговорно като партия към президентските избори. Най-сложните отговорности на президента са в кризисни ситуации, тук той трябва да бъде силно легитимиран", коментира още Цачева. Според нея президентската институция е толкова силна, колкото е силен президентът.

Най-голямото предизвикателство пред мен е апатията на немалка част от българите. Тя е резултат от политиките на партиите, което създава усещането за неразбиране между държавниците и обикновените хора.