Цецка Цачева – гост в „Още от деня”

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Имаме поведение на истинска опозиция, така както парламентаризмът повелява, каза зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева в студиото на „Още от деня”.

Държавата ни губи позиции, рейтинги се понижават, гражданите са разочаровани от държавата си, над 50 % искат оставка на тези управляващи, отбеляза тя.

Тя смята, че с двамата напуснали депутати на партията се отклонява вниманието от съществените неща, от необходимите реформи, които трябва да се случат, но не се случват.

Все пак обясни: „Ние сме признали, че една от съществените ни грешки е в сферата на кадровата ни политика. Явно и в листите са попаднали подобни хора”. Не мисля, че това е акцентът и най-важното, което се случва в най-голямата парламентарна група в Народното събрание, добави тя.

По повод твърденията, че се очаква още един депутат да напусне партията, Цачева зави, че не очаква напускане на нови членове от парламентарната група.

Пропастта между гражданите и представителите на политическите партии се увеличава и аз лично не знам – има ли такъв мост, който може да прехвърли и да обхване двата бряга, защото този език на омразата, този език на противопоставянето, това, което се случва ежедневно, не е в интерес нито на държавните институциите, нито за нормализирането на ситуацията от нас, но когато имаш срещу себе си едно управляващо мнозинство, което се запънало – власт на всяка цена, без да се чуе, да се вслуша в гласа на своите граждани, ситуацията е ясна – единственият изход от подобна ситуация, познат на демократично устроените общества, са предсрочни избори, каза Цачева.

Цялото предаване можете да видите ТУК.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад