Ципов: Има 83 досъдебни производства срещу 98 лица за каналджийство

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Красимир Ципов каза, че получават множество сигнали за нелегално преминаване на това съоръжение, като уточни, че това е временно възпрепятстващо съоръжение.

"Никой при изграждането му не си е поставял за цел да го направи по такъв начин, че то да не може да бъде преодоляно по абсолютно никакъв начин. Идеята на това съоръжение е да помогне на граничните полицаи в осъществяване дейността им по охрана на държавната граница", заяви зам.-министърът на МВР.

Подчерта, че показаната във филма територия между Капитан Андреево и Лесово е уплътнена с най-много гранични патрули. Опроверга твърдението, че никакви мерки не са предприемани спрямо каналджийството - за тази година до настоящия момент има 83 досъдебни производства срещу 98 лица за престъпления по чл. 280 и чл. 281.

Около 300 души не достигат за пълноценното функциониране на пожарните екипи у нас затова ще бъдат обявени нови конкурси следващата година. Бюджетът за 2018 ще позволи МВР да покрие заплатите и осигуровките на бъдещите пожарникари. В това увери заместник-вътрешният министър Красимир Ципов. Според разпоредбите, за безопасност в един екип трябва да има трима служители и именно липсата на достатъчно огнеборци е причината да се обмисля закриването на участъци и служби. След спешна среща при премиера вчера решението беше отложено.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад