Цонев: Искаме избори, ако Симеонов остане на поста вицепремиер

Предаване: Панорама, 26.10.2018

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Цонев припомни, че майките са категорични, че искат оставката на Симеонов. Майките много ясно казаха, че "става въпрос за чест или позор, става въпрос за морал или цинизъм. Не става въпрос за пари."

Зам.-председателят на ПГ на ДПС подчерта, че в декларацията на Движението за права и свободи с исканата оставка на Валери Симеонов, написана от цялото Централно оперативно бюро, има едно силно изречение: "или вицепремиер си отива, или правителството си отива, или е позор за цялата страна".

Йордан Цонев открои, че думите, отправени към майките, са думи, които не може да ги каже никой политик, "думи, които не могат да се съберат в устата, особено на вицепремиер, защото цялото общество е възмутено, защото този човек трябваше да си отиде досега".

България не се нуждае от типа коалиционно управление, какъвто наблюдаваме от 2009 г. досега. Страната ни се нуждае от програма с ясни приоритети и дълбоки реформи за ускорено икономическо развитие. Около тези приоритети трябва да се обединят поне основните политически сили и когото избере народът, нека изпълнява тази програма. "Ние сме за това да се смени моделът на управление. Но този парламент е с изчерпан ресурс", категоричен беше Йордан Цонев.


Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад