Цветанов: Цикъл от избори не решава проблемите, а само ги отлага и размива

Предаване: Панорама, 26.10.2018

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Относно изказването на Валери Симеонов във връзка с протестите на майките на деца с увреждания Цветанов каза, че "това са думи, които не трябва да излизат от човек, който заема подобна позиция".

Цветан Цветанов: В днешния ден имаше пълен политически консенсус по ангажимента, който беше поет от правителството, от майките на децата с увреждания. Ние всъщност се придържаме към изпълнението на плана за действие, който беше подписан от всички участници в този процес.

Председателят на ПГ на ГЕРБ е на мнение, че декември месец, когато бъде приет окончателно Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ, тогава ще има приет бюджет за 2019 година и всички отворени теми, които седят на дневен ред да бъдат решени, ще бъдат приключени.

Всяка конструкция е сложна, когато е в коалиционен формат, обясни Цветанов и допълни, че "Обединение патриоти са представени с три политически формации и разбира се, има определено напрежение, което рефлектира и върху политическа партия ГЕРБ".

Цветан Цветанов: Но все пак 2017 година ние поехме отговорност и избирателите ни задължиха да съставим правителство, защото това беше възможният вариант към тогавашния момент.

Предсрочните избори - цикъл избори - не решава проблемите, а само ги отлага и във времето ги размива, коментира Цветан Цветанов.

Вижте целия разговор във видеото.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад