Волен Сидеров​: Патриотите са против новите цени на електричеството

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Сидеров отговори на въпроса защо Валери Симеонов отиде там "да гаси пожара".

Според него, като вицепремиер, Валери Симеонов реагира съвсем нормално. Представител на изпълнителната власт е нормално да бъде там, където има напрежение, при това един от ресорите на Симеонов е и този вид политика: етническа, демографска. Лидерът на "Атака" изтъкна, че той пръв е поставял тези въпроси, въпреки че е бил охулван за това. Води се последователна политика за насаждане на междуетническо напрежение и то отвън. Сидеров съветва хората, които сега протестират, да си насочат гнева към точния адрес: "дали ще е Хелзинския комитет, дали ще бъде американското посолство, фондациите на Сорос..."

Волев Сидеров:
"... или пък има едно чалга шоу, което години наред обясняваше как аз ще ги правя циганите на сапун, шампоан, лосиони и какво ли не още... Е, аз ги осъдих за клевета, но какво от това..."

Именно тези организации, по думите му, "създадоха тази анархия". В същото време той смята, че тези въпроси трява да се разрешават без конфликт. Решението е в държавна политика, а хората "да протестират там, откъдето идват указанията". Иначе, както сега, наблюдаваме разделение на обществото.Волен Сидеров:
"Промяната е не само в това, че вече носим, споделяме отговорността, а дввижим напред нещо. Ето, от 1 юли се вдигнаха минималните пенсии. Може да е с малко, не с много - с 22% се вдигнаха. На есен ще станат 200 лева. това е възможно, това правим."

Според него, ако нямаше участие на патриотите във властта, това не би било възможно. А що се отнася до повишението на цената на тока, патриотите ще се занимаят и с този въпрос. Той прогнозира смени в състава на КЕВР, където вече изтичат мандати. Патриотите са категорично против повишаването на цената тока и смятат, че няма основание за това. По мнението на Сидеров, използвана е пролуката - междувластието по време на служебния кабинет, за да се повиши цената на електричеството.

Още от становището на "Атака" по проблемите в армията, преоборудването ѝ, по членството ни в НАТО, за приятелствата и враждебните политики на някои чужди правителства вижте във видеото.