В ромския квартал на Кюстендил е спокойно, 200 жители ще берат череши

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В квартал "Изток" е създадена организация и всеки, който иска да отиде на работа, ще може да го направи. Има пропускателен режим, а работодателите са предали списък на органите на ОД на МВР с имената на 200 жители на квартала, които участват в беритбата на череши, съобщи в Сутрешния блок на БНТ областният управител на Кюстендил Виктор Янев по повод въведената в петък вечер блокада на ромския квартал заради постоянно нарастващия брой на заразените с коронавирус в района.

Създадени са контролно-пропускателни пунктове, през които ще преминават и автомобилите със специален режим на движение, добави той.

"Последните случаи за това денонощие са 19 и се надяваме, че случаите прогресивно ще намаляват", продължи Янев.

Областният управител беше категоричен, че няма информация за напрежение в квартала или за хора, които не са могли да отидат на работа заради пропускателния режим.

"Всички спазват дистанция, няма никакъв проблем. Мерките, обаче, са сурови, за мен са дори противозаконни. Аз ще подам жалба в административен съд против заповедта на директора на РЗИ", заяви Петър Игов - жител на кв. "Изток" в Кюстендил и председател на местното читалище "Васил Левски".


Целия разговор вижте във видеото.

Акценти