Валери Симеонов: Злоупотребите в ТЕЛК са за стотици милиони левове

Темите в това издание на предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Нямаме някакъв спешен срок за концепцията за оценка на трудоспособността, защото 400-те специалисти, които трябва да се подготвят по европейска програма, ще приключат своята подготовка до края на 2019 година. Така че оценка на трудоспособността ще бъде вторият етап, коментира той.

За него много по-важен е "първият етап" - приемането и въвеждането в действие на наредбата за оценка на здравословното състояние.

Тази наредба всъщност беше предмет на атака, на протест, а лично моето мнение - и на неразбиране и на недоброжелателни внушения от заинтересовани групи. Тази наредба днес ще бъде обсъждана, днес е важното заседание, акцентира Симеонов.

По думите му големите злоупотреби се извършват при определяне степента на инвалидност, която е определяща за размера на пенсията.

Позицията на "Обединени патриоти", изложена още в предизборната кампания, е, че там трябва да се извърши ревизия, тъй като става въпрос за стотици милиони левове злоупотреби, дебело подчерта вицепремиерът.

На въпрос за предложенията за промени в Закона за тютюнопушенето, които НФСБ ще представи в парламента през предстоящата сесия, Валери Симеонов уточни, че става дума за "старо предложение", което сега е оформено "законов вид".

Внасяме законопроект за промени в Закона за здравето, в който да се разреши тютюнопушенето в обособени помещения. Тоест да се възстанови старият режим, но не изцяло, защото там има един по-либерален режим. Ние запазваме ограниченията така, че да не се допуска в определени места с обществено предназначение, но не разбираме какъв е смисълът да се ограничава тютюнопушенето в заведения за хранене. Още повече, че сега действащият закон изобщо не се спазва, заяви Симеонов.

Вижте във видеото целия разговор.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад