"Воевода" - филмът за Румена воевода тръгна по кината

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Историческото кино се възражда. Доказателство за това е премиерата на българския игрален филм "Воевода", който разказва за живота на една жена-хайдутин - Румена войвода.

vlcsnap-2017-01-15-11h51m17s7Кино събитието на седмицата доведе в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" режисьорът на филма Зорница София и актьорите Валери Йорданов и Владимир Зомбори.

Фантастично е, че салоните са пълни, дори и на обедните прожекции. Рано е още за обратна връзка от кината към дистрибуторите, но ми се обадиха от МОЛ-а в Стара Загора, във Варна - публиката е ръкопляскала все едно е театрална премиера, съобщи с радост Зорница София. Опитвам се да нямам очаквания, а да си върша работата. Очакванията са vlcsnap-2017-01-15-11h34m51s106много голям капан, затова не се фокусирахме в тях, а в това да си свършим работата, сподели още тя.

Според Валери Йорданов имаме нужда от исторически филми. Имаме нужда да си спомним кои сме, да знаем какви сме били, къде живеем, да си знаем историята, а не да се правим на други. Това е важно най-вече за децата ни, каза актьорът.

Аз съм много доволен от резултата, каза Владимир Зомбори. Един от силните коментари беше за автентичността на филма и присъствието ни в него като натурчици, което е изключителен комплимент, допълни той.