За двойните стандарти в качеството на храните

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Двойния стандарт в качеството на храните коментираха в "Денят започва с Георги Любенов" проф. Стефка Петрова, Йордан Войнов, бивш шеф на Агенцията по безопасност на храните, и шеф Петров.

Първият доклад за разликата в качеството на храните за Западна и за Източна Европа на Словакия е от 2011 г., каза проф. Петрова. Предстоят още много изследвания, но ако се наистина се окажат сериозни разликите, проблемът ще стане не само етичен, но и здравен.

Йордан Войнов поясни, че досега се е акцентирало на безопасността на храните, качеството е било на заден план.

Шеф Петров обърна внимание върху информацията за продуктите, която нямаме - все по-малко се говори за храната, от която българинът има нужда, коя е биологичната, чистата храна.

Проблемът с българското производство също беше засегнат в разговора.