За последствията от технологичната война между САЩ и Китай

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според в Максим Бехар причините за технологичната война между САЩ и Китай са във факта, че китайската страна води по няколко пункта в модерните технологии и така отнема лидерството на САЩ, което те имат през последното десетилетие. Той смята, че американците няма да въведат ограниченията върху компанията Huawei. Тези намерения според журналиста, са лишени от всякаква логика - икономическа и политическа.

"От една страна Google, които са собственици на софтуеъра Android, са публична компания и няма никаква логика акционерите да предприемат такава стъпка, която ще доведе до много големи загуби. От друга страна знаем, че компании като Apple, произвеждат 100% от продукцията си в Китай и едни съответни мерки на китайското правителство или на китайските производители към Америка, биха довели до големи притеснения..."

Момчил Карабулев отбеляза мотивите, с които американският президент иска санкции срещу китайската компания. Единият е е 5G мрежата, тъй като той не иска оборудване на Huawei да се използва от американските партньори, тъй като 5G предоставя огромни възможности за автономни автомобили и бърза връзка с автономни фабрики и други обекти, при което една потенциална хакерска атака на тези мрежи би поставила в риск много големи икономически мощности. Втората причина са санкциите срещу Иран, които според Тръмп, Huawei е нарушила и затова САЩ се борят за екстрадиция на дъщерята на основателя на компанията.

Повече яснота около въпросителните, свързани с новата технологична война САЩ-Китай, ще добиете от видеозаписа на разговора.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад