"За редактирането: с любов и страх"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Как действа литературата" - това ще разкаже в отворена лекция известният литературен критик, преподавател в Харвард и автор на списанието The New Yorker Джеймс Ууд на 23 юни от 16 ч. в Библиотеката по англицистика и американистика в Ректората на Софийския университет. Гостуването му е част от фестивала "СтолицаЛитература" на фондация "Елизабет Костова", който ще предложи още няколко международни литературни пърформанса, дискусии и лекции по творческо писане до 30 юни.

Събитието започва в 12 ч. със среща между писатели и ученици в Американския колеж в София. Ууд ще бъде модератор и на интересния панел "За редактирането: с любов и страх", който ще се проведе в конферентната зала на Софийския университет от 13 ч. В него ще вземат участие писатели, преводачи и редактори като Анжела Родел, Георги Господинов, Ерик Бекър, Христо Карастоянов и други. Лекцията на Ууд и редакторската дискусия са на български и английски.

В "Денят започва с култура" гостуваха Милена Делева, директор на Фондацията "Елизабет Костова", Георги Господинов, Кайа Страуманис, Ерик Бекър.