Адвокат Людмил Рангелов: Съдът ще определи обезщетението за родителите на разменените бебета

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Размерът на обезщетението за разменените в "Шейново" бебета ще бъде определен от съд. Това са морални и душевни болки и страдания. Законът ги определя като неимуществени вреди. Това каза в "Денят започва" адвокат Людмил Рангелов.

Случаят е прецедент. Има обаче сравними случаи на увреждания, които също са причинили душевни болки и страдания. Законът казва, че обезщетенията за неимуществени вреди се определят по справедливост, допълни той.

"Справедливостта се определя на базата на много критерии, на много фактори. В случая ще бъде съобразено в какъв период от време майките са търпели душевни болки и страдания. Вероятно съдът също ще преценява до кой момент тези болки истрадания са били в резултат на небрежността, на недоразумението, което се е случило в болница "Шейново" и от кой момент нататък проблемът става между двете майки - едната или другата е възпрепятствала бързото решаване на въпроса. Това също подлежи на оценка. Паричният еквивалент, каквото представлява едно обезщетение, не възмездява по никакъв начин тези вреди", коментира той.

Адвокат Рангелов допълни, че обезщетението на практика е знак към обществото, че не могат да се причиняват вреди и от това да не следват никакви последици за този, който ги е причинил.

Той уточни, че не е изключено едното или другото семейство да получи по-високо обезщетение.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад