Крум Зарков: Президентът прояви трезва преценка и здрави нерви, като избра БСП за третия мандат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Румен Радев прояви трезва преценка и здрави нерви, като връчи мандата на БСП. Каквото и да се изговори през последните дни, очевидно е, че БСП запази най-много опции за различни варианти в кабинета. Това каза в „Денят започва“ Крум Зарков – министър на правосъдието.

Той добави: „Демократична България“ се ограничиха с това да заявят, че единствената възможност е сътрудничество между ГЕРБ и ПП чрез тяхното посредничество. А това очевидно не е възможно“.

По думите му ходът на президента да връчи мандата на социалистите е  върнал БСП в центъра на политическите събития там, където ѝ е мястото.

Според него ситуацията в парламента е много сложна - няма опозиция и мнозинство.

„Това дали се дължи на нечия изолация или на невъзможност на неговорене един с друг е второстепенен въпрос. България ще има правителство по силата на Конституцията – служебен кабинет, който и да е той. Но имаме нужда от парламент, защото той е единственият, който може да приеме закони, които са важни за всекидневния живот на гражданите и цялостното развитие на държавата. Загубените месеци с нищо не помагат“, смята Зарков.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад