Александър Симов: Болниците не могат да бъдат търговски дружества

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

България се провали изцяло в предлагането на социално-икономически пакет, който да успокои хората. Това заяви Александър Симов, говорител на ПГ на „БСП за България“.

Според него хората се страхуват от ново затваряне. Още едно затваряне и повечето от тях, които са успели да оцелеят при първото извънредно положение, най-вероятно ще трябва да хлопнат кепенците, подчерта Симов.

Точно тук е ролята на управлението – трябва да направиш така, че ако обявиш затваряне на държавата, хората да не мислят как да оцелеят, как да осигурят децата си, дали ще имат работа след това. В тази ситуацията ролята на държавата е да развърже малко кесията, но не по този елементарен начин през прозореца на джипа и да им даде реална помощ. Смятам, че България не го направи, допълни той.

Симов сравни бюджета с наливане на пари в къща без покрив. Той посочи, че в здравеопазването не бяха предприети необходимите реформи. Всяка година увеличаваме бюджета на здравеопазването. Парите стават все повече и повече, но не виждаме ефективността на здравната система да се е увеличила. Това е така заради отказ от реформи. Болниците не могат да бъдат търговски дружества, убеден е Александър Симов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад