Андрей Гюров, ПП: Ще изчакаме поканата на БСП, за да решим как да процедираме нататък

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Още след изборите ние казахме, че трябва да има на всички, които взимат решения и тя трябва да се състои в Народното събрание пред камерите, пред очите на българските граждани. За съжаление по време на първия и втория мандат такава среща не се случи и видяхме, че резултатите не бяха положителни. Това каза в студиото на "Денят започва" депутатът и председател на ПГ на "Продължаваме Промяната" Андрей Гюров по повод третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, връчен на БСП.

"Ще изчакаме и ще видим каква покана ще бъде отправена към ПГ на "Продължаваме Промяната". Имаме заседание на колективните органи в сряда и тогава ще решим как ще процедираме нататък", каза още той и уточни: "Ние сме готови да говорим по приоритети. Като видим каква е конкретната покана и идеята на колегите от БСП, нашите колективни органи ще дадат мандат на ръководството да проведе съответните преговори."

Според Гюров има сериозна промяна в поведението на БСП в 47-то и 48-то Народно събрание.

"Завоят на БСП е много ясен - той е от коалиция с "Демократична България" и "Продължаваме Промяната" и едно кризисно управление, което се справи доста добре в дадената ситуация, и сега гласуването на председател на Народно събрание с коалицията БСП, ДПС и ГЕРБ и същата коалиция за Изборния кодекс. Така че завоят и промяната от позицията от партия на промяната в партия на статуквото беше завършен в 48-ото Народно събрание", обясни Гюров.

За него ще бъде огромна изненада, ако се състави правителство с третия мандат, но трябва да се даде възможност на БСП да се опита да формира мнозинство.

Какво още каза председателят на ПГ на "Продължаваме Промяната" вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад