Андрей Янкулов: По-важно е да се установи Божанков ли е давал информация на МВР или МВР му е давало информация

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Очевидно, това е нежелание от тяхна страна да участват в едно потенциално задълбаване в тази история, каза в студиото на "Денят започва" Андрей Янкулов, правен експерт в Антикорупционен фонд, по повод неявяването на един настоящ и двама бивши прокурори в Комисията по разследване дейността на Мартин Божанов-Нотариуса към НС.

"Дали би се стигнало до разплитане в следствие дейността на тази комисия е спорен въпрос, но коментарът по темата, анализът на обстоятелствата, които са станали известни, въпросите, които могат да им бъдат зададени под някаква форма ги притеснява и не желаят да участват в това."

Според Янкулов, обяснението на МВР, че не може да обяви информацията дали лицето Божанков е било секретен сътрудник или не, е прекалено формалистично, без да се гледа целта на закона.

"Тук проблемът се измества в това дали той е бил сътрудник на служба на МВР или състоянието на нещата е точно обратното - МВР е било негов сътрудник. Това е било една легенда, в която не че той е давал информация на МВР, а МВР на него му е давало информация. Това е по-важното да се установи."

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад