Иван Маджаров: Нищо от проблемите, които ние изтъкнахме, не беше променено

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В годините ще видим дали мярката с въвеждане на електронните рецепти за антибиотици ще има ефект. Постепенно ще влизат и други медикаменти към електронното предписване. Това е възможно и сега - всеки медикамент може да бъде предписван електронно. Това каза в студиото на "Денят започва" Иван Маджаров, председател на УС на Българския лекарски съюз.

"Друг е въпросът, че Министерство на здравеопазването не прави нищо за да започне тази инициатива, която ние предложихме на министър-председателя, да определим едни практики, които, срещу някакви стимули, да изпробват системата и да се види как работи и какъв е ефектът и в кабинетите, и в аптеките."

По думите му, в момента на 100% електронно се изписват антидиабетните лекарства, но отново има забрана за техния износ, което, според него, означава, че не предписването е единственият проблем, а има и други проблеми - нещо, което са твърдяли от БЛС.

"За тези 5-6 месеца нито веднъж не се е събрала тази прословута работна група, която беше обявена в кабинета на премиера. Не се промени нищо, освен това, че Информационно обслужване обяви, че е направило възможно офлайн изписването, но това е най-малкият проблем. Нищо друго от проблемите, които ние изтъкнахме, не беше променено." 

Вижте целия разговор във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад