Ангел Джамбазки: Кураторът на протестите в Северна Македония е в Кремъл

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Руска следа откриват анализатори в продължаващите повече от седмица блокади на улици и протести в Северна Македония срещу френското предложение за решаване на спора с България.

Тези дни парламентът на страната трябва да вземе решение дали да приеме предложението и да започне преговори с Европейския съюз за присъединяване. От началото на протестите беше съобщено за десетки ранени полицаи. Някои от протестиращите хвърляха камъни и бутилки по обществени сгради, като има и поне един докладван случай на стрелба.

Лидерът на националистическата и главна опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски твърди, че правителството "се страхува да вземе решение само и измества фокуса към парламента" и подчертава, че ВМРО ДПМНЕ няма да подкрепи никакви конституционни промени.

“Тази омраза срещу България и всичко българско е организирана много отдавна - още от 1934 година в Кремъл, така че руската следа е ясна. Руската позиция в македония винаги е била антибългарска - от 1912 година от разделянето на Македония на спорна и безспорна зона, през Първата световна война, през Втората световна война Русия винаги взима страната на Сърбия в Македония и винаги залага на Сърбия, като загърбва и застрашава българския интерес. Самият македонизъм е руска следа и той е антибългарски”, обясни един от съпредседателите на българското ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки - гост в студиото на "Говори сега".

Според него целта на протестите в Северна Македония е "суматоха на Балканите".

"Има сръбска намеса, но кураторът на тази работа винаги е един и той е в Кремъл", категоричен беше Джамбазки.

Какво още коментира той вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад