Ген. Василев за Георги Семерджиев: Този човек го създадохме системата и ние - цялото общество

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Осъждан за наркоразпространение, свидетел по дело, човек с отнета книжка и близо 50 нарушения по пътя уби две жени след като шофира с близо 200 км в час в центъра на София. Оказа се, че негова спътница в автомобила е била униформена служителка от Първо районно.

Въпросът с липсата на контрол върви паралелно и с този за скритите и явни връзки на полицаи с организирани престъпни групи. Това беше темата на разговор с бившия директор на Национална служба “Полиция” ген. Васил Василев в студиото на "Говори сега".

Мен няма какво да ме изненада след толкова години служба, заяви генералът относно информациите за "полицейски чадър" над обвиняемия за катастрофата Георги Семерджиев. Той обясни, че най-важният принцип е контролът върху работата на полицаите, но в конкретния случай, всички принципи на системата в МВР са нарушени.

“Този човек го създаде системата, ние го създадохме - цялото общество. Той воюва с обществото чрез външния си вид, с неподчинението си, с отношението си към всичко, което го заобикаля - той не признава нищо”, отбеляза ген. Василев.

Според него разследването няма да стигне докрай.

“Ще извадим десетина служители, които са си миели колите в неговата автомивка. Това ли е полицейският чадър”, запита той и допълни, че контролът над полицейските служители е бил нула.

За ген. Василев Георги Семерджиев е “крайно опасен човек” и основният въпрос пред следствието е какво кара полицаите да са му "приятели".

Какво още каза той вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад