Ангел Джамбазки: Посещението на Кирил Петков в Северна Македония беше комедия, цирк

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нелепо и неуместно е руското искане НАТО да изтегли въоръжението си и инфраструктурата си от България и Румъния. Според мен е направено, защото няма как да бъде прието - това е тактически ход в голямото надлъгване между Русия и Запада по темата “Украйна” и не само. Това каза в студиото на “Говори сега” заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

В тази ситуация ЕС действа като геополитическо джудже, коментира той и добави:

“В седмицата, в която ни занимаваха тези въпроси, ЕП беше в сесия и обсъждаше правата на животните при превоз - напипаха отново пулса, изключително важната тема.”

Според него българското правителствено посещение в Северна Македония е било "комедия, цирк". За него най-голямата заплаха за България в момента е “огромният натиск” от западните ни съюзници да променим позицията си по темата “Македония”.

Джамбазки заяви, че вербалната нота, с която Северна Македония се отказва официално от териториални претенции към България, преповтаря декларацията на бившия северномакедонски премиер Зоран Заев преди две години и не може да се нарече постижение на новото правителство. За него е излишна и договорената самолетна линия София-Скопие, която е съществувала, но не е имало интерес към нея.

По думите му управляващите са допуснали грешка, като са позволили българската история да се обвърже с "фашистки режим". Загърбени са историческите теми и правата на местните българи в преговорите, заяви още Ангел Джамбазки и допълни, че по тази причина ВМРО ще поиска референдум за българската позиция за Северна Македония.

Какво още каза той вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад