Антоанета Цонева, ДБ: Моделът "Борисов-Доган-Пеевски" трябва решително да бъде пречупен

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Преговорите се водят пред очите на всички. Консултациите започнаха през уикенда, започват работа и контактни и експертни групи по различни политики - икономика и финанси, отбрана, дигитализация, социални дейности, за да могат програмните намерения на всички участници в този процес да бъдат прегледани и да се върви напред. Такова обобщение направите народният представител от "Демократична България" Антоанета Цонева в студиото на "Денят започва".

"В момента не се обсъжда персоналния състав на кабинета. Това не означава, че в момента, в който трябва да се даде подкрепа и да се намери мнозинството зад този кабинет, неговите програма, персонален състав и конструкция, която трябва да съхрани и гарантира прилагането на тези политики, няма да бъдат обсъждани", обясни тя.

По думите ѝ на този етап от "Демократична България" не може да се очаква безусловна подкрепа.

"Българските граждани очакват правителство, очакват управление, което да се изправи срещу корупцията, което да модернизира страната и да подобри благосъстоянието на хората - да изтегли страната от дъното на доходите и от първото място по корупция", подчерта Цонева.

Според нея е изключително важно на какви хора ще бъде поверена отговорността да бъдат министри, защото те ще са гаранти за провеждането на политиките, за които в момента се водят разговори.

"Демократична България" не очаква "постове, порции от този кабените и от това управление", заяви тя.

"За нас е много важно ДПС да бъде държана извън достъпа до властови ресурси, защото този модел, срещу който хората излязоха на улицата, е моделът ГЕРБ-ДПС, моделът "Борисов-Доган-Пеевски". Ако решително не бъде пречупен, ако тази конструкция не бъде премахната, България няма да тръгне напред", прогнозира Антоанета Цонева.

Какво още каза тя вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад