Атанас Зафиров, БСП: Започналите консултации са едно позитивно начало

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Очакваме да бъде формирано споразумение. Трябва да е ясно какви ще са приоритетите, които ще следва този кабинет. След това ще видим лицата, ще съберем колективния орган и ще вземем решение дали да го подкрепим или не. Това заяви в "Денят започва" депутатът от "БСП за България" Атанас Зафиров.

Според него започналите консултации са едно позитивно начало.

"Ние сме удовлетворени, че ролята на БСП е оценена, защото без нас няма как да бъде сформирано правителство на промяната. Хубаво е, че БСП вече не е оприличавана като партия на статуквото. Без не може да бъзе сформирано работещо и устойчиво правителство, което да бъде определено като правителство на промяната", отбеляза народният представител.

По думите му за БСП е важно кой ще подкрепи правителство на "Има такъв народ".

"Затова вчера взехме решение контактната група да проведе срещи с "Демократична България" и "Изправи се БГ!Ние идваме!", за да консултираме своите позиции за съставянето на такъв кабинет", съобщи Зафиров.

Той подчерта, че преговорите с "Има такъв народ" продължават - в следобедните часове предстоят разговори относно социалната политика. Според него БСП и "Има такъв народ" имат сходни виждания за индексацията на пенсиите, здравната и образователна реформа, съдебната реформа - закриването на Специализирания съд и прокуратура. Разминаваме се относно демонополизацията в НЗОК, мажоритарните избори, субсидията на партиите, откроите депутатът от БСП.

Какво още коментира той вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад